Gå til indhold
Logo negative

Fuld bevægelsesfrihed og sikkerhed på Købkes Hus’ grønne tag

Foto: Cadwalk / Carlsberg Byen

Købke Hus i Carlsberg Byen udgør en bemærkelsesværdig fusion af bolig- og erhvervsbyggeri, der omsætter Carlsberg Byens vision om mangfoldigt byliv til virkelighed. Det nye bykvarter er kendetegnet ved sin alsidighed, og Købke Hus binder elegant byhuse, lejligheder, erhverv, caféer og detailhandel sammen omkring et gårdområde, der nærmest fungerer som et amfiteater.

De 34 lejligheder og syv rækkehuse åbner sig mod et grønt parkstrøg og ikke mindst Humlebys historiske rækkehuse. Købkes Plads er blevet et centralt mødested i Carlsberg Byen, og området strækker sig ud bagved pladsen og danner rammerne for det nye bykvarter.

Løsning
Faldsikring Service
System
Wiresystem
Lokation
København, Danmark
Sektor
Erhvervsbygninger Beboelse
År
2018
Wiresystem på tag
Arpe & Kjeldsholm

I harmoni med omgivelserne

Med sine rødbrune teglstensfacader og grønne sedumtag bærer Købke Hus tydeligt præg af nøje planlægning og omhyggelig arkitektonisk udformning, som er blevet udført af tegnestuen AK83 Arkitekter A/S. I overensstemmelse med lokalplanens stringente krav og de designmæssige retningslinjer, der præger Carlsberg Byen, har arkitekterne formået at skabe et bygningsværk, der er helt i sync med de omkringliggende omgivelser.

Købke Hus er resultatet af et tæt samarbejde mellem CPH Newco1dk ApS, Ejendomsvirke A/S og Arpe & Kjeldsholm A/S, der udførte projektet som en totalentreprise. Siden 2018 har projektet stået som et levende eksempel på Carlsberg Byens vision om et mangfoldigt og pulserende bykvarter, hvor forskellige funktioner og æstetiske elementer smelter sammen. På den måde udgør bygningen en nøje gennemtænkt manifestation af Carlsberg Byens ambition om at skabe nye rammer for moderne familieliv, der samtidig er i harmoni med lokalsamfundets behov.

”På Købke Hus er det vigtigt for os at kunne arbejde sikkert på vores grønne tage samt pleje dem hele året rundt. Vi valgte et wire-system designet og leveret af Climatic pga. deres dybe ekspertise med faldsikringsløsninger og medfølgende service.”

Thomas Sørensen, Administerende Direktør - ARPE & KJELDSHOLM A/S

Systemer benyttet i projektet

Sikkert og effektivt vedligehold af det grønne tag

Det grønne sedumtag, der pryder Købke Hus, kræver løbende vedligeholdelse. Climatic har bidraget til sikkerheden og den løbende vedligeholdelse af Købke Hus ved at implementere vores avancerede wire-baserede faldsikringssystem, der gør det sikkert og nemt at færdes på taget. Det solide system er skabt for at imødekomme behovet for ubegrænset bevægelsesfrihed i forbindelse med tagarbejde. Det installeres som horisontal wire på bygninger og andre konstruktioner og udgør således en permanent løsning, der effektivt beskytter mod faldulykker.

Wiresystemet er skræddersyet til at imødekomme specifikke krav, hvor det ikke kun er nødvendigt at have begge hænder fri under reparationer og vedligeholdsopgaver på taget. Brugeren opnår også den klare fordel at kunne bevæge sig uhindret frem og tilbage på hele taget uden at gå på kompromis med sikkerheden. Den store mobilitet muliggøres ved, at sikkerhedslinen ikke er fastgjort til et bestemt fikspunkt, men derimod til et lukket system af kabler. Det patenterede system eliminerer behovet for at afkoble, hvilket øger brugervenligheden såvel som effektiviteten.

Installationen af systemets konsolbeslag foregår oven på tagdækningen og fastgøres sikkert i den underliggende konstruktion. Konsollerne er udstyret med inddækning, der fungerer som tætning mod den eksisterende tagdækning, hvilket sikrer en integreret og vandtæt løsning. Brugerne tilkobler sig selv til wiren ved hjælp af en glider/shuttle, der kan bevæge sig ubesværet langs linen og hen over diverse mellemankre.

Climatics wiresystemer er designet og testet i overensstemmelse med DS/EN 795 klasse C, og deres efterlevelse af denne standard bliver regelmæssigt kontrolleret af anerkendte testinstitutter, såsom APAVE. Dermed har vores samarbejdspartnere i forbindelse med Købke Hus – såvel alle øvrige projekter, hvor vores wiresystemer anvendes – garanti den højeste standard, hvad angår sikkerhed og pålidelighed.

Vil du vide mere om vores wire-baserede faldsikringssystem?

Lær mere om wiresystemer

Wiresystem på tag
Arpe & Kjeldsholm

Serviceaftale giver besparelser og ro i sindet

For at sikre størst mulig tryghed, pålidelighed og professionalisme i forhold til den fremtidige vedligeholdelse af Købke Hus, valgte man at indgå en serviceaftale med Climatic. Aftalen er med til at sikre, at fristen for det årlige lovpligtige eftersyn altid overholdes, hvilket giver øget ro og ubekymrethed i forhold til bygningens sikkerhedsforanstaltninger.

Med serviceaftalen får bygningsejeren ikke bare juridisk tryghed. Den byrde, der handler om at holde styr på eftersynsfrister, bortfalder også. Det er ofte en uvurderlig fordel for de fleste bygningsejere, da de ikke behøver bekymre sig om, hvornår udstyret skal testes. Climatic optimerer planlægningen af eftersynene, hvilket ikke kun minimerer kørselsomkostningerne, men også sikrer en mere omkostningseffektiv løsning. Efter gennemførelsen af hvert eftersyn får bygningsejeren en ajourført servicebog og gyldige servicemærkater på bygningens anlæg.

Udover at sikre grundig dokumentation af eftersynsprocessen skabes der også grundlag for ro og tillid, når vigtige aktører såsom brandmyndigheder, arbejdstilsyn eller lignende foretager besøg. På den måde udgør Climatics serviceaftale en integreret del af Købke Hus' totale sikkerhedsløsning.

Overvejer du at indgå en serviceaftale om eftersyn?

Læs mere om service