Gå til indhold
Logo negative

Pasteurs Tårns 36. etage fik tagterrasser takket være Climatic

Pasteurs Tårn

Pasteurs Tårn, der knejser i hjertet af Carlsberg Byen, blev opført i 2022 og repræsenterer en unik fusion af arkitektur og innovation. Med sine 120 ikoniske meter fordelt på 37 etager udgør bygningen Københavns højeste beboelsesejendom.

Løsning
Facadevedligeholdelse
Lokation
København, Danmark
Sektor
Beboelse
År
2022
Pudsegondol på Pasteurs Tårn

Udsigt og socialt samvær i fokus

Som bygherre satte Carlsberg Byen P/S retningen og visionen for bygningen. Totalentreprenøren Per Aarsleff A/S stod for udførelsen, imens design og udtryk blev udformet af et arkitektteam bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og Wingårdh Arkitektkontor AB. De to tegnestuers designfilosofi og kreativitet bidrog væsentligt til bygningens visuelle appel og funktionalitet. Landskabsarkitekturen omkring Pasteurs Tårn blev formet af 1:1 Landskab ApS, der bragte naturen ind i byrummet og skabte en harmonisk forbindelse mellem bygning og omgivelser.

Facaden er beklædt med rustpræget stål, som skal henlede tankerne på nogle af områdets gamle industribygninger. Pasteurs Tårn er ikke kun et symbol på den avantgarde-designstil, der præger Carlsberg Byen. Altanerne, karnapperne og de store vinduespartier tilfører beboere en fabelagtig udsigt over København og Frederiksberg, imens pladsen for foden af tårnet udgør et socialt mødested i kraft af cafeområdet. Med sine 172 ejerlejligheder fordelt på 74.300 m2 spænder Pasteurs Tårn fra 2-værelsers til 5-værelsers boliger, der strækker sig fra 5. til 36. etage.

Systemer benyttet i projektet

Tagudsnit af Pasteurs Tårn

Tagmaskine med facadegondol muliggjorde tagterrasser på højeste niveau

Bygningens spektakulære højde afstedkom unægteligt særligt høje krav til projektets leverandører – ikke mindst i forbindelse med vedligeholdelsen af facaden. Med vores Building Maintenance Units-løsning var Climatic i stand til at levere en skræddersyet løsning til facadevedligehold, der tog højde for samtlige af bygningens 120 meter.

Helt i tråd med projektets høje krav og kompleksitet leverede Climatic vores tagmaskine med facadegondol, der blev realiseret som en centermonteret tagmaskine med 17 meters udlæg og en 1+2 teleskoparm. Maskinen traverserer på et skinnesystem på tagfladen og indeholder hejseværk samt andre essentielle komponenter, der muliggør manøvrering af pudsegondolen.

Mere om tagmaskine med facadegondol

Det omfattende udlæg og teleskoparmen viste sig at være afgørende for udførelsen af tagterrasser på lejlighederne på 36. etage. Implementeringen af den innovative løsning gjorde det nemlig muligt at undgå et traditionelt skinnesystem rundt langs murkronen. På den måde var beboerne sikret muligheden for at nyde deres udendørsområder, selv på bygningens allerhøjeste niveau.

På den måde demonstrerede Climatics tagmaskine med facadegondol ikke kun sin funktionalitet, men også evnen til at tilpasse sig projektets designmæssige unikhed og komplekse udfordringer.