Gå til indhold
Logo negative

Skræddersyede sikkerhedsløsninger understøtter BLOX' unikke design

BLOX
Foto: Rasmus Hjortshøj

BLOX ligger langs Københavns maleriske havnefront og udgør et manifest for moderne, innovativ og energieffektiv arkitektur. Den ikoniske bygning er blevet et nyt vartegn, både hvad angår æstetisk appel, men også i forhold til multifunktionel anvendelse.

Løsning
Faldsikring Facadevedligeholdelse
Lokation
København, Danmark
Sektor
Kultur
År
2018
Faldsikring på BLOX
Rasmus Hjortshøj

Københavnsk knudepunkt med mange facetter

BLOX ejes af Realdania By & Byg og er et mangefacetteret samlingspunkt. Det innovative design giver mulighed for fleksibel anvendelse af rummene og imødekommer således brugernes skiftende behov. Således huser kontorerne dynamiske og kreative virksomheder, imens udstillingsområderne fremviser det nyeste inden for kunst, design og arkitektur. Samtidig tilbyder de rekreative områder et pusterum til afslapning, hvilket gør BLOX til et pulserende urbant knudepunkt.

BLOX er bygget af entreprenøren Züblin A/S og designet af det anerkendte hollandske arkitektfirma OMA. Bygningen stod færdig i 2018 og har siden udgjort en markant tilføjelse til Københavns skyline. Designet er en blanding af modernitet og funktionalitet, der ikke kun fanger øjet, men også tjener et formål i bylandskabet. Bygningens dynamiske og modulære design afspejler en forpligtelse i forhold til at skubbe til grænserne for konventionel arkitektur. BLOX' facade er kendetegnet ved et samspil mellem geometriske former og materialer, og de store glaspaneler samt den innovative brug af materialer bidrager til bygningens energieffektivitet.

Systemer benyttet i projektet

Wiresystem på BLOX
Rasmus Hjortshøj

Krav om en æstetisk løsning 

Da BLOX skulle have permanent faldsikring på de mange tage og terrasser, stod Climatic klar med en visuelt fængende løsning bestående af smukt designede komponenter. Dette skulle vise sig at have afgørende betydning for OMA, hvis’ høje standarder mht. design og udtryk dermed blev efterlevet til fulde.

Projektets faldsikrings- og facadevedligeholdelsesløsninger omfattede et wirebaseret system, vertikale wiresystemer, monorail med facadegondol samt forankringspunkter til rebadgang. Dermed er der garanti for fuld bevægelsesfrihed under tag- og facadearbejdet samt håndfri betjening under reparationer og vedligehold.

Det wirebaserede faldsikringssystem giver kompromisløs sikkerhed ved aktiviteter på taget. Brugerne fastgøres til systemet, der er designet til fuld bevægelsesfrihed under reparationer og vedligeholdelse, ved hjælp af en glider/shuttle på skinnen eller wiren. På den måde er de sikkert fastgjort til systemet via deres sele og ankerstrop og kan bevæge sig uhindret langs wiren og over mellemliggende ankre. Med en integreret energiabsorber, mellemliggende fastgørelseselementer i rustfrit stål og variabel wirelængde kan systemet tilpasses forskellige lodrette strukturer, hvilket giver en pålidelig og effektiv sikkerhedsforanstaltning.

Læs mere om vores wirebaserede system

Kombineret med den lodrette faldsikring til montering på stiger og stilladser var det muligt for BLOX at opnå en alsidig løsning. Udover optimal sikkerhed gør systemet gør det også lettere at bevæge sig problemfrit over hele taget, hvilket øger effektiviteten af vedligeholdelsesopgaverne.

Interesseret i at vide mere?
Læs her om vores vertikale wiresystemer

Taget på BLOX

Permanent funktionalitet, sikkerhed og flot design

Climatics monorail med facadegondol har desuden tilført projektet en unik tilgang til facadevedligeholdelse. Hejsegondolerne til hhv. en eller to personer er forsynet med hejsespil og øvrige komponenter.

Gondolen er ophængt i wirer, der løber på en monorail, dvs. en skinne, monteret øverst på bygningen, og som kan tilsluttes og frakobles fra terrænniveau, hvilket er bekvemt og sikkert i forhold til at få adgang til forskellige facadeområder. Systemet øger også sikkerheden under vedligeholdsopgaver og kan på praktisk vis opbevares i bunden af bygningen, når det ikke er i brug.

Se her, hvordan du kan optimere dit facadearbejde ved hjælp af monorail med facadegondol.

Se vores monorail

Endelig fungerer forankringspunkterne til rebadgang som pålidelige anordninger i forbindelse med facadeadgang. Ankerpunkterne er strategisk placeret til at støtte rebene og dermed fremme en sikker og kontrolleret ned- eller opstigning under vedligeholdelse eller nødsituationer. Forankringspunkterne bidrager til BLOX' langsigtede sikkerhed og vedligeholdelseseffektivitet ved at tilføre spænding i terrænhøjde, nem installation samt robuste materialer.

Ved at integrere Climatics alsidige og gennemtestede løsninger til faldsikring og facadevedligeholdelse lever BLOX ikke kun op til strenge sikkerhedsstandarder, men sikrer også, at bygningens flotte design og funktionalitet forbliver uændret over tid.